Természetvédelem

2023.07.29. 06:35

Különdíjas lett két kölcseys kisfiú

Határon átnyúló rajzpályázaton nyert különdíjat Gyuris Dániel és Bereczki Marcell, akik a békéscsabai Kölcsey óvoda nagycsoportjából ballagtak idén.

dr. Nagy Szilvia

Szelesné Arany Brigitta óvodapedagógus, Mészáros Imre díjátadó, Pribelszki Péterné intézményvezető, valamint a díjazottak, Bereczki Marcell és Gyuris Dániel.

Pribelszki Péterné intézményvezető elmondta, külön öröm számukra, amikor a természetvédelemmel összefüggő pályázaton indíthatnak gyermekeket, hiszen Zöld óvoda címmel büszkélkednek, emellett a tehetséggondozásra is nagy figyelmet fordítanak. Hozzátette, a Technológiai- és Ipari-, valamint  a Belügyminisztérium még tavaly hirdette meg  az „Ecsetes bringás remekek” című pályázatot, több kategóriában várták a kerékpározás élményeivel összefüggő alkotásokat.

– Összesen 3200 egyéni és csoportos nevező volt, külön öröm, hogy a vármegyéből óvodás korosztályban a két kölcseys gyermeket díjazták. 

Marci és Dani bemutathatta a mindennapi biciklizés előnyeit, klímabarát  jellegét. Családi, baráti túraemlékeket, kedvenc járgányukat festették meg. Egyikőjük rollert, másikuk pedig sportszervásárlási utalványt nyert, és viszik tovább óvodánk jó hírét

 – emelte ki az intézményvezető, hozzátéve, az óvoda udvarán lévő közlekedési pályát mindennap használják a gyerekek, a helyes közlekedés szabályait játékos formában tanulják meg. 

– Szeptemberben, az autómentes napon mindenki kerékpárra pattan, körbetekerjük az intézményt körülölelő utcákat. F

elhívjuk a gyerekeken keresztül a szülők figyelemét is az egészségmegőrzésre, az immunrendszer erősítésére és a környezet kímélésére. Ha repülővel utazunk, a táj csak térkép, de ha bringára szállunk, akkor felfedezhetjük az erdei utakat, folyóparti töltéseket.

 Intenzív élményben lehet részünk, ami örök emlék marad – részletezte Pribelszki Péterné. Hangsúlyozta, óvodájukban a gyerekeknek nap mint nap lehetősége van az élmények rajzos megjelenítésére is, egy-egy alkotás pedig mindig sokat elárul a kicsik lelkiállapotáról. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában