Komoly segítség

2023.07.13. 15:54

Ezernél is több diákot fogad a napközis tábor Békéscsabán

Öt héten át, július elejétől augusztus elejéig szervez Békéscsabán az önkormányzat nyári napközis tábort 6 és 12 év közötti általános iskolás gyermekek számára két helyszínen, az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai épületében és a Lencsési Általános Iskolában. A lehetőség közkedvelt mind a fiatalok, mind a szüleik részéről.

Licska Balázs

A kézműves foglalkozás során homokrajzot készítettek a fiatalok

Fotó: Bencsik Ádám 

Komoly segítséget jelent a családoknak az önkormányzat által szervezett nyári napközis tábor – hangsúlyozta Varga Tamás alpolgármester, hogy erre a város évente nagyjából tízmillió forintot fordít. A legnagyobb vívmányának az árát mondta. Hiszen míg a piaci viszonyok között 30-40 ezer forintról indul egy egyhetes tábor, itt mindössze az étkezésért kell fizetni – ami ugyanannyi, mint amennyi év közben is volt –, ez pedig egy hétre 5 ezer 100 forintot jelent.

Hangsúlyozta, hogy a táborban nem csak a gyermekek felügyelete biztosított. A táborok vezetői és a pedagógusok mind az Erzsébethelyi Általános Iskolában, mind a Lencsési Általános Iskolában tartalmas programokat kínálnak, bevonva sport-, kulturális, rendvédelmi és civil szervezeteket is, akik bemutatókat tartanak a fiataloknak. Példaként említette a Békéscsabai Lakótelepi SE-t, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart, vagy éppen a rendőröket és a mentőket.

Varga Tamás alpolgármester elmondta, hogy a tábort idén július 3. és augusztus 4. között, öt héten keresztül szervezi meg az önkormányzat. Hetente 200-250 gyermek van Jaminában és a Lencsési lakótelepen, azaz a nyári szünetben összesen 1000-1500 általános iskolás, 6 és 12 év közötti diákról gondoskodnak a szakemberek. Ezekből a számokból is kivehető, hogy mekkora segítséget jelent ez a lehetőség a békéscsabai családoknak.

Debreczeni Dezső többszörös világ- és Európa-bajnok kick-boxos, a Békéscsabai Lakótelepi SE mestere önvédelmi foglalkozást tartott az érdeklődő gyermekeknek csütörtökön a Madách utcában, bemutatva többek között egy rúgást is

A Madách utcai tábor vezetője, Patonai Beáta megerősítette, hogy közkedvelt a tanulók és a szülők körében is a nyári napközis tábor. Ennek nemcsak az az oka, hogy sok szülőnek problémát jelent biztosítani a gyermeke nyári felügyeletét, hanem az is, hogy változatos programokat kínálnak, valódi élményt adnak – figyelembe véve a fiatalok életkori sajátosságait, a helyi adottságokat.

Mint fogalmazott, szerencsés helyzetben vannak, hogy van óriási, árnyékot adó fákkal teli udvar, valamint hatalmas tornaterem, ahol sportos alkalmakat tarthatnak, például az edzőként is ténykedő kollégák révén. De kézműves tevékenységre ugyancsak lehetőséget adnak, játszóházakat szintén tartanak, illetve bemutatókra is érkeznek felajánlásként különféle szervezetek.

Patonai Beáta hangsúlyozta, hogy minden területen tudnak programot biztosítani a gyermekeknek, akik életkora és ebből adódóan érdeklődési köre is nyilván változó. A táborvezető hozzátette: a jelentkezési lapok leadási határideje immár lejárt, így lehet előre tudni, hogy egy-egy héten hány fiatalra számíthatnak. A múlt héten 130-an voltak a Madách utcában, ezen a héten 150-en, és a jövő héten is 125 gyermeket várnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában