Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub

2023.07.15. 21:03

A kutyások bevették a gyulai várkertet - galériával

Látványos, több részből álló bemutatót tartott a 30 éves Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub szombaton délután a várkertben. A csapat tagjai az esemény végén a gyerekeket is bevonták a programba.

Papp Gábor

Látványos bemutatót tartottak a kutyákkal.

Fotó: Bencsik Ádám

A bemutatót a Gyulai Nyári Korzó Fesztivál részeként tartottuk meg szombaton – nyilatkozta lapunknak Alt Sándor. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke elmondta, még két alkalommal, július 22-én és augusztus 12-én találkozhatnak velük hasonló módon az érdeklődők.

– Legfőbb célunk, hogy a helyi turisztikai kínálatot egy kicsit bővítsük, és az itt lévő vendégeknek és természetesen a helyi érdeklődőknek egy kis kutyás szórakoztató programot nyújtsunk – tette hozzá.

A bemutató csoportos fegyelmező gyakorlattal kezdődött, amelyen a klub kezdő sportolói is részt vettek. A második rész nagyon látványos agility-bemutatót tartogatott, a harmadik etapban pedig a jelenlévő gyerekeket is bevonták az eseményekbe, különleges ügyességi feladatok követték egymást némi humorral és a kutyák rendkívüli teljesítményével fűszerezve. 

Alt Sándor kérdésünkre elmondta, a klub létszáma eléri a negyvenötöt, akik közül a standard foglalkozásokra mintegy huszonöten járnak ki minden szombaton és vasárnap.

A klub egyébként idén harminc éves. 1993-ban a Váraljai Kutyakiképző Iskola keretén belül kezdték meg az agility sport oktatását, majd ebből alakították meg 2001-ben a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubot.

– Azóta a Békés megyeiek megismertek minket, tagjaink számos szép eredményt értek el különböző hazai és nemzetközi versenyeken, illetve nagyon sok rendezvényt is szerveztünk – emelte ki Alt Sándor. A szervezet elnöke felvetésünkre hangsúlyozta, talán arra a legbüszkébb, hogy a klub fennmaradt.

– Rengeteg nehézség övezte az utunkat, de ma is itt lehetünk – fogalmazott. Idén egyébként két versenyzőjük Szabó Márton két kutyájával, illetve Baráth Orsolya is bekerült a magyar válogatottba, és ott lesz a hollandiai világbajnokságon. Sőt, Baráth Orsi lesz a nemzeti csapat egyik kapitánya is a megmérettetésen.

A csapat egyik nagy ereje a közösségben, az összetartozásban rejlik, a klub tagjai sok területen segítik egymást.

– A kezdetektől a közösség erejében hiszek, a közösségben bízok. Csak együtt lehet olyan eredményeket elérni, amelyeket nekünk is sikerült. Harminc éven át fenntartani egy kis klubot nem is lehetne másként, csak összefogva. A három évtized alatt három világbajnokságot, három ifjúsági Európa-bajnokságot és három Paragility Világkupát is szerveztünk – tette hozzá Alt Sándor.

A fogyatékossággal élők számára életre hívott paragility Gyuláról indult útjára Alt Sándor ötletére, és az első világkupát is fürdővárosban rendezték meg annak idején, amit azóta számos megmérettetés követett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában