Település szépítése

2023.06.26. 11:57

Sámson kivirult, parkosítottak, fásítottak

Békéssámson szépítése, parkosítása minden évben tartogat újabb meglepetéseket a lakosságnak. A hogyan és a miként kérdésekre a végeredmény, a látvány ad választ újabb és újabb helyszíneken.

Csete Ilona

Minden évben gyarapodik a virágágyások, az elültetett fák száma Sámsonban.

Fotó: Bencsik Ádám

Végre elkészült a víztorony előtti kis parkunk is - erről, a 2023-as évre tervezett egyik zöldítési projektről a napokban számolt be Annus István polgármester: – Tavaly ősszel a tölgyfák ültetése már megtörtént, idén tavasszal a gömbkőrisek kerültek ki. Már szépen virágoznak, erősödnek a virágágyásokba ültetett növények is. Négy év alatt négy kis virágos parkot hoztunk létre, amik szerintem a település kicsi gyöngyszemei. Kérem, óvjuk és vigyázzunk rájuk, hiszen rengeteg munka volt és van velük – fogalmazott közösségi bejegyzésében a település vezetője.

Ültetnek, majd folyamatosan gondozzák, öntözik a növényeket. Fotó: Bencsik Ádám

Megköszönte az önkormányzat és a közfoglalkoztatásban dolgozók munkáját, mert közreműködésükkel valósulhatott meg a parkosítás, a település szépítése. Czékmán Renátó volt, aki megtervezte és élettel töltötte meg a közös álmunkat – tette hozzá Annus István.

Hírportálunk megtudta, Sámson közterein, a szakszerűen előkészített ágyásokban ligeti zsálya, gyömbérvirág, sásliliom, tollborzfű, kúpvirág és kasvirág pompázik. Két ágyásban terülőrózsa került. Az út mellett elültetett gömbkőris fasorban, minden fa köré, levendulát ültettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában