Gyerekprogram

2023.06.28. 12:45

Mézkirálynő járt a zöldóvodásoknál Békéscsabán

Meglátogatta szerdán a Lencsési lakótelepi zöldóvodát Mohácsi Klaudia.

dr. Nagy Szilvia

A mézkirálynő a mesén kívül játékkaptárat is vitt a gyerekeknek.

A mézkirálynő Sári méhecske életéről mondott mesét a gyerekeknek, bemutatva a méhek feladatait, a méhcsaládok felépítését, a gyűjtés, a mézkészítés, a beporzás folyamatát. Elárulta, a három-hatéves korosztály még nem kérdez, de sokat mesél, voltak olyanok, akik révezetés nélkül tudták kérdéseire a helyes választ. 

– A méhek védelme kapcsán elmondtam, hogy nekik köszönhetjük  fákat, a virágokat, a gyümölcsöket. Nélkülük a Föld nagy bajba kerülne. Biztattam őket, hogy ültessenek virágokat, és ők is egyenek minden nap egy kanál mézet. A kicsik szemléletét még lehet formálni, komolyan veszik egy mézkirálynő javaslatait – sorolta, hozzáfűzve, a gyerekek otthon a szüleiknek, nagyszüleiknek is átadják az információkat és valószínű, hogy a határozottabbak ragaszkodnak majd az ajándék mag elvetéséhez és a méz mindennapos fogyasztásához.

A Lencsési Óvoda igazgatója, dr. Erdeiné Gergely Emőke kiemelte, a mézkirálynő a mesén kívül játékkaptárat is vitt a gyerekeknek, akik versekkel, énekekkel várták a különleges vendéget, majd kaláccsal, keksszel, savanykás almával kóstolták a mézet. Három csoportból negyven gyermek vett részt a programon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában