Állatvédelem

2023.06.16. 08:52

Madármentőként legyengült ölyvet vitt Battonya polgármestere Szentesre

A Szentesi Természet-és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványhoz ismét mentett madarat szállított Battonya polgármestere. Boros Csabáról köztudott, hogy állatvédőként ha segítség kell, akkor számíthatnak reá.

Csete Ilona

Boros Csaba ezúttal a határrendészektől átvett ölyvet vitte Szentesre

Forrás: Facebook

Ezúttal a rendőrség sikeresen "letartóztatott" egy egerészölyvet - fogalmaztak az alapítvány közösségi oldalán. A legyengült állapotban lévő tollas mentésre szorult. Hírportálunk annyit megtudott a védett madárról, hogy még kedden, Battonya és Mezőhegyes között két határrendész és egy határvadász találta meg. Ők hívták a szentesieket, kérték a tanácsukat, hogy mi tévők legyenek. Azonnal Boros Csabát ajánlották az alapítványnál. Ezután a mentett ölyvet átadták a polgármesternek, aki beszállította a mentőközpontba.

Az ottani egy-két nap történetei dióhéjban: csóka, gólyák, sünök és nyuszi, meg egy békéscsabai kis tollas, meg egy nagyobb parlagi, illetve egy szintén csabai csodaszép örvös galamb - valamennyien szakavatott kezek segítségére szorultak. Valamennyien egyetlen napon érkeztek Szentesre. Egy nap és 14 mentett egyed, és ez lassan így megy nap mint nap - számoltak be munkájukról az állatmentők a hivatalos közösségi oldalukon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában