Ünnepség

2023.06.18. 18:46

Kitörölhetetlen emlékekkel ballagtak el a református iskola nyolcadikosai - galériával

Feldíszítették Orosházán a református iskolát is szombaton, elballagtak a nyolcadikosok, majd a szomszédos Petőfi művelődési központ színháztermében folytatódott ünnepségük. Két osztály negyvenhat tanulójának volt emlékezetes napja június 17.

Cs. I.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai.

Fotó: Harsányi Eszter

– Elköszönni jöttünk. Méltó módon szeretnénk búcsúzni a most ballagó tanulóink itt töltött éveitől. Letelt, és most végigvonultunk még egyszer, utoljára a jól ismert folyóson, a jól ismert falak között együtt – fogalmazott az iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla, aki bár az iskola vezetőjeként mondott beszédet, de magyartanárként is búcsúzott a diákoktól.

– Ezeket az éveket, napokat, perceket nem lehet kitörölni az emlékezetünkből, nyomot hagy mindenkiben, bennünk is. Nem fogunk, és nem is akarunk elfelejteni benneteket. A kollégáimmal együtt örültünk minden sikereteknek, apró örömeiteknek, és átéltük a kudarcok okozta fájdalmat, a bánatot. Életeteknek egy korszaka lezárult, de valami új kezdődik, ami előtt reményekkel állunk itt, mert tudjuk, hogy jó alapot kaptatok. 

– Minden tanulónk esetében a legjobb tudásunk szerint igyekeztünk segíteni a fejlődésben, a tudás, a tapasztalatok megszerzésében. Egyházi iskolaként odafigyeltünk a lelki tartalmakra is. A mi iskolánk igazi profilja éppen ez: a nevelés, a lelki építkezés - fogalmazott az iskola igazgatója a ballagáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában