Békéscsaba

2023.06.28. 14:06

Emelik a buszjegyek és -bérletek árát

Emelkedik a buszjegyek és -bérletek ára Békéscsabán augusztus 1-jétől, erről döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés. Az elővételben eladott menetjegy díja 350-ről 380-ra, a buszon megváltotté 430-ról 460-ra, a tanuló- és nyugdíjasbérlet ára pedig 2200-ról 2500 forintra nő. Legutóbb tavaly november 1-jével növelték a díjat.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón elmondta, hogy az infláció, az emelkedő üzemanyag- és karbantartási költségek, a növekvő fizetések emelkedése miatt kell változtatni a buszjegyek és -bérletek árán is. Hozzátette, hogy a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedési feladatot a Volánbusz Zrt. végzi 24 járművel, amelyek évente nagyjából 900 ezer kilométert mennek. A menetrend kapcsán nem érkezik panasz az utasoktól, így nincs ok arra, hogy azt módosítsák, a legutóbbi jelentős változás az volt, hogy közvetlen járatot indítottak Jamina és a Lencsési lakótelep között.

A grémium arról is döntött: pályázatot írnak ki arra, hogy melyik cég végezze a közösségi közlekedéssel kapcsolatos feladatot 2024-től. Egyébként a korábbi időszakokban ez a pályáztatás eredménytelen lett, így az önkormányzat – élve a jogszabályok adta lehetőséggel – kijelölte a feladat ellátására a Volánbusz Zrt.-t. Ez a kijelölés év végén jár le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában