Hulladék

2023.06.13. 16:53

Elszállítják a guberálók által összetúrt lomokat Békéscsabán

Azonnal rendet tesz a lomtalanítás után az önkormányzat – emelte ki Szarvas Péter polgármester a Facebook oldalán. Fontos, hogy annak a hulladéknak az eltakarítása, melyet nem lett volna szabad kitenni, az ingatlan tulajdonosának a dolga.

Licska Balázs

A polgármester a város több pontján felmérte a helyzetet.

Forrás: Facebook

Mint a polgármester írta, a városi közterület-felügyelők a hétvégi akció után rögtön megkezdték a közterületek ellenőrzését. A szemle során megállapították, hogy néhány ponton, jellemzően lakótelepeken sok hulladékot nem vitt el a szemétszállító cég. Ennek az az oka, hogy a kitett holmikat a guberálók összetúrták. Mivel fontos, hogy minél előbb helyreállítsák a város rendezettségét, egy intézkedési tervet készítettek.

Ez alapján a megfelelően kihelyezett lomok elszállításáról immár gondoskodott is az önkormányzat. A szemétszállító cég pedig elviszi csütörtökön az általa elszállítható, de nagyobb méretű hulladékokat. Azon szemetek eltakarításáról, amelyeket nem lett volna szabad kitenni – ilyen az építési törmelék, az elektronikai hulladék, a veszélyes hulladék –, az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában