Küldöttség

2023.06.13. 18:05

Dankó Béla: nem engedjük el a kárpátaljaiak kezét

A közelmúltban Dankó Béla országgyűlési képviselő Kálmán Tiborral, Békés polgármesterével és Polgár Zoltánnal, a város alpolgármesterével közösen a kárpátaljai Beregszászi Járásba látogatott az ottani vezetők meghívására.

Papp Gábor

Eredményes megbeszélést folytattak.

Fotó: Jenei Péter

Mint Dankó Béla a közösségi oldalán írta, legfőbb céljuk az volt, hogy tovább erősítsék a két térség együttműködését. Kiemelte, különösen a sport és a kultúra terén látnak lehetőséget a közös gondolkodásra, a kapcsolatok elmélyítésére, valamint azok továbbfejlesztésére. Ennek érdekében Rezes Károllyal, a Beregszászi Járási Tanács elnökével és Alyokhin Viktorral, Salánk polgármesterével, a járási tanács egyik vezetőjével egyeztettek.

– A megbeszélések kedvezően alakultak, biztos vagyok benne, hogy a viszonylag nagy távolság ellenére gyümölcsöző együttműködés áll előttünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben ne engedjük el a kárpátaljai magyarok kezét, hanem az összes fórumon, akár ilyen személyes találkozón is éreztessük, hogy támogatjuk őket, velük vagyunk – hangsúlyozta Dankó Béla. A delegáció útja során Beregszáz mellett Tiszapéterfalvára is ellátogatott, ahol a helyi sportkomplexumot is megtekintették. Az országgyűlési képviselő kifejtette, hamarosan folytatják a megbeszéléseket, és konkretizálják az együttműködést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában