Összetettben magyar bajnok is

2023.06.24. 12:03

Csocsóban csapatban és vegyes párosban nyert Belgrádban a csabai fodrászmester

Szeverényi Dániel számos rangos országos és nemzetközi fodrászversenyt nyert meg, többek között Belgrádban is. A megmérettetésekre édesapja, Szeverényi Mihály mesterfodrász, a Magyar Országos Szakmai Ipartestület életműdíjasa készítette fel.

Nyemcsok László

Szeverényi Dániel két aranyérmet is szerzett a belgrádi, nemzetközi csocsóversenyen

A minap Dani szintén Belgrádban győzött, de nem női trend hajvágásban lett első, hanem csocsóban nyerte meg csapatban a Balkán Kupát. A 30 éves, békéscsabai fiatalember tavaly az országos összetettben is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az olló azért nem esett ki a kezéből, fodrászmesterként dolgozik, de például már nagyon várta a következő csocsóversenyt, amely éppen a mai napon Békéscsabán zajlik, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

– Nyolc ország csocsósai mérték össze tudásukat Belgrádban, egyéniben, és egy székesfehérvári lánnyal, Edinával vegyes párosban is győztünk – ecsetelte a bajnok. – Ugyanakkor ez nemcsak az én dicsőségem, hanem a Viharsarki Csocsó Egyesületé is, nagyon jó játékosok vannak Békéscsabán, valamint Dévaványán. Földi Zsolt nevét mindenképpen ki kell emelnem, mert rengeteget tesz Békésben a csocsóért, játékosokat nevel ki.

Többször is sportként említettem Daninak a csocsót, de kijavított, ez hivatalosan nálunk még nem sport, Ausztriában azonban tavaly óta már igen.

– Szerintem nem pusztán szórakozás, játék a csocsó. Aki komolyan műveli, annál szükséges a jó taktikai érzék, a technikai felkészültség, az ügyesség, pontosság, valamint, hogy mentálisan is rendben legyél, sportszerűen, de mindent tegyél meg a győzelemért, legjobb tudásod szerint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában