Biztonságosabb közlekedés

2023.06.16. 06:35

Átadták a tanyagondnoki buszt Kétegyházán

dr. Nagy Szilvia

Herczeg Tamás, dr. Rákócziné Tripon Emese és dr. Görgényi Ernő a busz átadásakor

A Magyar Falu Program 15 millió forintos forrásából új tanyagondnoki buszt kapott Kétegyháza; a járművet csütörtökön adták át. Az ünnepségen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a jármű beszerzésének szociálpolitikai és családpolitikai vetületeire hívta fel a figyelmet. 

– Fontos, hogy a laza településszerkezetű, viszonylag nagy kiterjedése miatt jelentős távolságokkal bíró nagyközség közösségei könnyebben elérjék a közszolgáltatásokat, egészségügyi szolgáltatásokat, oktatási intézményeket – sorolta, hozzátéve, a gyulai többcélú kistérségi társulással együttműködve született meg a busz beszerzésének ötlete. A kilencszemélyes jármű körülbelül száz ember életét könnyíti meg. A demográfiai mutatókat áttekintve megállapította, az elmúlt években Kétegyházán csaknem stagnált a lakosságszám.

– Ez nagy eredmény, tekintettel arra, hogy a vármegyében jellemző az erős népességfogyás. A kedvező tendencia annak is köszönhető, hogy sokféle program megvalósult a településen, csak a Magyar Falu Programnak köszönhetően másfél millió híján 300 millió forintnyi forrással gazdagodott, sőt más sikeres pályázatokat is maga mögött tudhat. Gondoskodó önkormányzati szemlélet uralkodik, ami miatt még vonzóbbá válhat a település – részletezte.

Gyula polgármestere, Dr. Görgényi Ernő kiemelte, Kétegyháza speciális helyzetű; a békéscsabai választókerülethez tartozik, de a Gyula és térsége többcélú kistérségi társulás tagja, és a gyulai járás egyik települése; Gyulával és Békéscsabával is szoros a kapcsolata, mindkettő támogatására számíthat. Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, a négy település – Gyula, Elek, Lőkösháza és Kétegyháza – együttműködése is kiváló, segítik egymás pályázatait, vita nélkül meghozzák a támogató döntéseket. Elhangzott, a busz a négy település közös intézményének működtetésébe kerül, de kizárólag kétegyháziakat fogja szolgálni. Dr. Rákócziné Tripon Emese kiemelte, a település új értékkel gazdagodik; az előző, régebbi jármű helyett immár egy modernebb, biztonságosabb, mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas Transporter áll a helyiek rendelkezésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában