Megcáfolták a momentumos képviselőt

2023.06.15. 16:53

Ajándékként, ingyen adták a pusztaottlakai szafariparkba szóló belépőket

Megcáfolta a békéscsabai tankerület és Simonka György, Pusztaottlaka alpolgármestere Sebők Évát. A momentumos képviselő azt állította, hogy a tankerület 40 milliót költhetett el arra, hogy a pedagógusoknak belépőt adtak a pusztaottlakai szafariparkba. Mint kiderült, a belépőket ingyen adta ajándékba a település önkormányzata.

Licska Balázs

Ingyen belépőkkel láthatják a park állatait a pedagógusok.

Forrás: Pusztaottlakai szafaripark

A szafariparkba szóló belépőket Pusztaottlaka önkormányzata ajándékozta a tankerületi központ valamennyi köznevelési intézményének és az ott dolgozóknak, így ez a tankerületi központtól független felajánlás volt, ami semmiféle fizetési kötelezettséggel nem járt a tankerületi központ részéről – tájékoztattak a Békéscsabai Tankerületi Központnál. Közölték azt is, hogy a tankerületi központ soha nem állt szerződéses kapcsolatban a Mentor Menedzsment Kft.-vel, ezért valótlan tartalmú az a bejegyzés, amelyet Sebők Éva országgyűlési képviselő jelentett meg a Facebook oldalán.

Az ügy azt követően pattant ki, hogy a momentumos országgyűlési képviselő, Sebők Éva azt írta a közösségi oldalán, hogy ajándékként családi belépőt kaptak a pusztaottlakai Simonka-féle szafariparkba a Békéscsabai Tankerületi Központ pedagógusai, és hogy a tankerületi központ erre mintegy 40 millió forintot költhetett el a Mentor Menedzsmentnél. A politikus azt is hozzátette, hogy közben a pedagógusok sokszor a munkájukhoz szükséges alapvető eszközök hiányával és megalázó bérezéssel küzdik végig a mindennapokat. 

A bejegyzésre reagált Simonka György, Pusztaottlaka alpolgármestere is a Facebook oldalán. Mint írta, a szafariparkot a pusztaottlakai önkormányzat működteti, vagyis az önkormányzat állíthat ki jegyeket és ajándékutalványokat. Hozzátette: tavaly karitatív jelleggel biztosítottak ingyenes belépési lehetőséget a hátrányos helyzetűek számára. Idén a pedagógusok megbecsülése, a köszönet jeléül az önkormányzat úgy döntött, hogy a tankerület pedagógusai és a megyei óvodák munkatársai számára adnak családi jegyeket. Hangsúlyozta: az ajándékutalványokat térítésmentesen biztosították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában