Energiaárak

2023.06.11. 07:37

A rezsikompenzáció segített a zavartalan működésben Mezőhegyesen

A Mezőhegyesre érkezett 55,5 millió forintnyi rezsikompenzációról tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Pap István Tibor polgármester.

Csete Ilona

A sajtótájékoztatón Erdős Norbert és Pap István Tibor

Fotó: Horváth Bence

Fontos témaként határozta meg Erdős Norbert azt a bejelentést, ami hozzájárult a város működésének a biztonságához. Rezsikompenzációként érkezett 55,5 millió forint az önkormányzat számlájára, ami választókerületi szinten is jelentős összegnek számít.
Ennek a felhasználásáról pedig a polgármester, Pap István Tibor beszélt. Emlékeztetett: évekkel ezelőtt még 100 forintért vették a gáz köbméterét, majd ennek a sokszorosát kellett fizetniük.

– Izgalmas hónapokon vagyunk túl. Az energiaárak emelkedése nehéz helyzetbe hozta a települést. Az előző évekhez képest a hatszorosát fizettük ki a fűtésszezonban elfogyasztott gázért. Ez érzékelteti, milyen nehézséget jelentett önkormányzatunknak a drágulás. Mindent megtettünk az energiafelhasználás csökkentéséért, sok kellemetlenséget is vállalva – tette hozzá a városvezető. Az ilyen intézkedésekkel és a kormány által biztosított rezsikompenzációval tudtuk elérni a település zavartalan működését – mondta Pap István Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában