Szolidaritás

2023.06.13. 16:04

A Magyarok Kenyere rajzverseny legjobbjait díjazták Békéscsabán, az agrárkamaránál - galériával

Országosan is először írt ki a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz, valamint Petőfi Sándorhoz és Kölcsey Ferenchez kötődően rajzpályázatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatósága. Közel négyszáz alkotás érkezett be Békésben az óvodásoktól és az általános iskolásoktól. A zsűri bírálata után kedden Békéscsabán, a NAK Békés Vármegyei Igazgatóságán megtartották az eredményhirdetést.

Nyemcsok László

Fotó: Lehoczky Péter

Dombóvári Vanda, a rendezvény háziasszonya köszöntötte a díjátadókat, Rittlinger Józsefet, a Magyarok Kenyere Alapítvány elnökét, Horváth Vivient, a NAK Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft. projektvezetőjét, Beszédes Nimród Attilánét, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) képzési osztályának munkatársát, valamint a házigazdákat, Kozsuch Kornélt, a NAK és a Magosz Békés vármegyei elnökét, valamint Bozó József alelnököt.

Rittlinger József elmondta, majdnem elájult, amikor belépett a konferenciaterembe, és a paravánokon meglátta a több mint 200, kiállított alkotást. Kiemelte, nagyon jó, hogy már gyermekkorban is találkoznak az óvodások, iskolások a szolidaritás ezen formájával, egymás segítésével, a határokon belül, és határon túl élő magyarságnál egyaránt.

Horváth Vivien felolvasta Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének, a Magosz elnökének, a rajzverseny fővédnökének üdvözlő- és köszönőlevelét. Idézte a program jelmondatát: „Úgy egyesül a magyarság szerte a világban, mint ahogy a 15 millió búzaszem lisztté őrölve a kenyérben.” Jakab István a verseny díjazottjait meghívta egy országházi látogatásra is, ennek időpontját egyeztetik.

Kozsuch Kornél kitért arra, nagy öröm számukra, hogy az egész vármegyéből küldtek be rajzokat, és a zsűrinek nehéz dolga volt a díjak odaítélésénél. A rendezvényen a Csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei színvonalas műsorát is láthatták, hallhatták a megjelentek.

A legtöbb alkotást a Békéscsabai Százszorszép Művészeti Bázisóvoda „Vuk” csoportja adta be, felkészítő pedagógusuknak, dr. Szabó Tibornénak Kozsuch Kornél köszönte meg virágcsokorral áldozatos munkáját.

A rajzverseny díjazottjai

I. korcsoport. Első helyezett: Illés Borbála Kinga, Gyulai Németvárosi Óvoda, második: Balog Szkarlet, Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje, harmadik: Páskai Levente, Békéscsabai Százszorszép Művészeti Bázisóvoda. NSKI-különdíj: Kőszáli Mira, Békéscsabai, Százszorszép Művészeti Bázisóvoda, NAK-különdíj: Aradi Máté, Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Csanádapáca.

II. korcsoport: Első helyezett: Pacsika Izabella, Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba, második: Papp Gerda, Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola, Gyomaendrőd, harmadik: Kis Áron Dominik, Kondorosi Petőfi István Általános Iskola. NAK-különdíj: Szpisják Zsombor, Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba és Gábor Mihály, Dobozi Általános Iskola. NSKI különdíj: Szrnka Szofi, Kondorosi Petőfi István Általános Iskola.

III. korcsoport: Első helyezett: Huszák Krisztián, Fő téri Általános Iskola, Szarvas, második: Ancsin Hanna, Kondorosi Petőfi István Általános Iskola, harmadik: Zanyik Lili, Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola, Gyomaendrőd. NAK-különdíj: Nagy Dóra, Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, Békés, Varga Zalán, Mezőberényi Általános Iskola és Pap Janka Borbála, Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola. NSKI-különdíj: Kubovics Izolda, Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, Békés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában