Villámperformance

2023.05.08. 16:28

Venezuelai kötéltáncos kápráztatta el a csabaiakat – videóval, galériával

„Leküzdeni az akadályt, átmenteni az értékeket bármi áron!” – ezt az üzenetet képviselte az a cirkuszművészeti villámperformance, amelyet a Színházi Olimpia részeként rendeztek meg hétfőn délután a Békéscsabai Jókai Színház előtti téren. Az érdeklődők két alkalommal, röviddel dél után illetve 15:30-kor láthatták a venezuelai Gilbert Takamura artistaművész kötéltáncát, akit Rázga Áron kísért zongorán.

Gyemendi Réka [email protected]

Meglepetésprogram a Jókai Színháznál

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményt a Színházi Olimpia és a Fővárosi Nagycirkusz együtt szervezte. Mint elhangzott, április 15-én, a Színházi Olimpia megnyitó ünnepségén ifj. Simet László artista művész átkelt a Duna fölött egy két daru közé kifeszített háromszáz méter hosszú drótkötélen, a folyó fölött 40 méter magasan. Átvitt magával egy maszkot, mely Görögországból, az ókori amfiteátrumból való. 

A maszk most Békéscsabára érkezett, melyet ez alkalommal szimbolikusan Gilbert Takamura is „átvitt a túlpartra”, és átadta a színház képviselőinek. Elhangzott, a maszk átkerülése az egyik partról a másikra azt szimbolizálja, hogy generációk adják át egymásnak a kultúrát.

– Ez ugyanis az „Átmentem” elnevezésű projekt lényege, hogy a kultúrát átvesszük, áthozzuk, átmentjük – ismertette Köles István Jr., a Jókai színház marketing vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában