Megelőzés

2023.05.15. 13:09

Mályva Polcot adtak át a füzesgyarmati könyvtárban

Mályva Polcot adtak át a városi könyvtárban a napokban – közölték a Füzesgyarmati Mályvavirág Pont Facebook oldalán.

L. B.

Dr. Bánhegyi Róbert János, Suchné Szabó Edit és dr. Tóth Miklós az átadáson

Forrás: Facebook

A cél az, hogy minél több nőhöz juttassák el azokat a figyelemfelhívó és tájékoztató kiadványokat, könyveket, amelyek segítségével jobban megismerhetik a nőgyógyászati daganatos betegségeket, és többet tudhatnak meg a megelőzésről, a szűrővizsgálatokról, a tünetekről, valamint a kezelési és rehabilitációs lehetőségekről.

A Mályvavirág Alapítvány kuratóriumi tagja, dr. Tóth Miklós elmondta, hogy 18 Mályvavirág Pont működik az országban, köztük Füzesgyarmaton is, a most átadott pedig a 14. Mályva Polc, ahol szakmai kiadványokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Suchné Szabó Edit, a Füzesgyarmati Mályvavirág Pont vezetője kiemelte: nem csak a betegségben érintetteket és hozzátartozóikat segítik a polccal és az azon elérhető kiadványokkal. Fontosnak ítélte, hogy megszólítsák a tájékoztatókkal a fiatalokat is, és hangsúlyozta, férfiaknak szóló kiadványok szintén helyet kaptak a bibliotékában. A rendezvényen előadást tartott dr. Bánhegyi Róbert János, a központi kórház onkológiai centrumának osztályvezető-helyettese.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában