Orosháza

2023.05.03. 13:09

Panama a cél programozva, a jövő mérnökei nagyon készülnek

A World Robot Olimpiad idei nevezői között ott vannak a Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola orosházi diákjai, a mezgések. A regionális döntőn, Szegeden, SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban remek eredményeket értek el.

Cs. I.

A csapattagok között kiváló volt az összhang, jól teljesítettek a fiatalok

Forrás: Facebook

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orosházán, a Kossuth mezgében egy robotika szaktantermet rendeztek be, ahol a tanulóikkal a XXI. századi oktatást végzik. A tehetséggondozás kiemelt szerephez jut, sok versenyen megmérettetik magukat a középiskolások.

Az idén Panama a verseny fogadó országa, az általuk összeállított pályán (hajók, csatorna, akadályok a fiatalok által épített és programozott robotokkal) kell kiváló teljesítményt nyújtaniuk. Az orosháziak a négy kategória közül a Jövő mérnökei elnevezésűben neveztek.

– A versenyen a felkészítőknek nincs lehetőségük arra, hogy kommunikáljanak a diákokkal. Csak 10 pernyi segítégnyújtásra adnak alkalmat. A versenyen, az adott helyszínen és pályán a fiataloknak kell minden adódó problémára megoldást találniuk. A regionális versenyen két 9. évfolyamos csapatunk remekelt. A diákjaink csupán féléve foglalkoznak programozással. Ők jutottak tovább a nemzeti döntőbe, Győrbe. Szegedről egy 2. ( Bozó Balázs, Csáki László, Kelemen Ádám, Szabó Zétény) és egy 4. helyezést (Horváth Dominik, Maczik Dani, Surinya Zsombor) hoztunk el – tájékoztatott Mészáros Melinda, a diákok felkészítője. Azt is elmondta, a végső cél, Panama.

– Szerencsések vagyunk, hogy ilyen tehetséges csapatokkal neveztünk. Ez egy technikai sport. Ha valami elromlik a versenyen, az adott szituációban kell a legjobb megoldást megtalálniuk a versenyzőknek. A dobogóról így csúszott le a 4. helyezést elért, de kiválóan versenyző csapatunk – tette hozzá.

A szegedi regionális döntő után Győrben folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában