Szeged Trombone Ensemble

2023.05.01. 12:53

Nemzetközi hírű formáció lépett fel Tótkomlóson

A Tér-Zene program keretében a Szeged Trombone Ensemble koncertezett a tótkomlósi multifunkciós téren.

Cs. I.

A komlósiaknak adtak koncertet /Fotók: Komlósi Média/

A formáció nem ismeretlen a komlósi közönség előtt, hiszen a város szülötte dr. Gyivicsán György harsonaművész. Az ő vezetésével már többször fellépett a városban különböző helyszíneken a Szeged Trombone Ensemble. A koncert előtt Baginé Szincsok Ilona köszöntőjében úgy fogalmazott, igazi élő zenei közösséget alkotnak egymással a zenészek, különleges hangzásuk a harsonás világban extrémnek mondható. Karakteres szereplői a hazai és a külföldi zenei életnek.

Az együttest a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának professzoraként alapította legtehetségesebb növendékeiből dr. Gyivicsán György, aki jelenleg a Zeneakadémia docense. A formáció tagjai közül az alapítás óta néhányan nem csak Magyarország, hanem Európa vezető zenekarainak a művészei lettek. 

Kezdetben inkább általuk készített áriratok szerepeltek a repertoárjukon, mára a műsorukban egyre inkább helyet kapnak a fiatal zeneszerzők kifejezetten a számukra komponált darabjai is. Fennállásuk óta hat  lemezük jelent meg, Youtube-csatornájukat kivételes nemzetközi figyelem kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában