Kétnapos

2023.05.12. 12:52

Ismét nagyszabású véradást szerveznek Békéscsabán

Harmadik alkalommal szervez a Szeretlek Békéscsaba Egyesület és a 101. területvédelmi zászlóalj közösen véradást a magyar honvédelem napja tiszteletére.

L. B.

20230512 Békéscsaba Honvédelmi véradás sajttáj a képen Klaukó Ákos a Marzek Kner Packaging Kft folyamat és szervezetfejlesztési igazgatója Lipták József alezredes Frankó Attila a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke és Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója fotó Für Henrik Békés Megyei Hírlap

Fotó: Für Henrik

A mostani akció kétnapos lesz: május 18-án, csütörtökön 12 és 16 óra között a Kner nyomda Baross utcai épületében, pénteken 9 és 15 óra között pedig a Csaba Centerben számítanak az önkéntesekre – jelentették be pénteken a Kner nyomdában tartott sajtótájékoztatón.

Frankó Attila, az egyesület elnöke hangsúlyozta: most is ajándékokkal, meglepetésekkel készülnek minden véradó számára, illetve sétarepülést is kisorsolnak köztük. Emlékeztetett: több mint két évtizede szervez akciókat, nagyjából 250 önkéntesre lenne szükség ahhoz, hogy elérhessék összességében az 1500 liter vért.

Lipták József alezredes, a 101. területvédelmi zászlóalj parancsnoka elmondta: a magyar honvédelem napja – amely május 21-én lesz – nagyszerű apropót ad arra, hogy ilyen nagyszabású véradást szervezzenek. A rendezvényen a katonák is képviseltetik magukat, a Honvéd Kadét Programban résztvevő fiatalokra szintén számítanak, illetve toborzóponttal készülnek.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei igazgatója nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy ilyen szervezetekkel dolgozhatnak együtt. Lényeges, hogy minél több potenciális véradót érhessenek el, és szerinte nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a véradás mennyire fontos, mert a vér az egyes beavatkozásoknál semmi mással nem pótolható.

– Ezért minél több ilyen akcióra lenne szükség – tette hozzá. Tóth Zoltánné szerint a helyszín kiválasztásának is van jelentősége. Örömteli, hogy az egyik egy munkahely, ahova most az önkéntesek is betérhetnek, a Marzek Kner Packaging Kft. – ezt a cég egyik igazgatója, Klaukó Ákos is kiemelte a sajtótájékoztatón –, a másik pedig egy forgalmas bevásárlóközpont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában