Előadások

2023.05.12. 13:14

Ismereteiket bővítették a Pedagógiai Kar hallgatói

A Pedagógiai Szakkollégium két előadásán vehettek részt a napokban a szarvasi Pedagógiai Kar hallgatói – adta hírül az intézmény.

V. E.

A szarvasi hallgatók a jövőjükre nézve hasznos ismereteket szereztek az előadásokon Fotó: GFE Pedagógiai Kar

Beszámolójukból kiderült, hogy az első eladást Miben rejlik a finn oktatás ereje? címmel Püski Edit, az Alteredu Nonprofit Kft. projektmenedzsere tartotta, melynek keretében a hallgatók a gyermekközpontú oktatás-nevelés módszereivel, valamint eljárásaival ismerkedhettek meg gyakorlati szinten, és kipróbálhatták a csoportos projektben való együttműködést is.

A második előadást A Te karriered, a Mi karrierünk! címmel az OFA (Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) Dél-alföldi régiós tanácsadói, Dienes Mirtill és Ökrös Zsuzsanna tartották. A prezentáció során a hallgatók Ökrös Zsuzsannától megismerhették az álláskeresés fontosabb lépéseit – például az önéletrajz írást, az állásinterjúval kapcsolatos tudnivalókat, valamint a bértárgyalás lépéseit –, majd Dienes Mirtill segített tájékozódni a munka világában, beszélt a telefonos interjú sajátosságairól, illetve álláskereséssel kapcsolatos hasznos linkeket ajánlott a hallgatók figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában