LED

2023.05.28. 18:19

Ingyen cserélik a régi izzókat Békéscsabán

Ingyenesen cserélhetik le a régi, hagyományos izzóikat a békéscsabaiak korszerű és energiatakarékos LED-es fényforrásokra – ismertette nemrég sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Opauszki Zoltán tanácsnok, miután a téma a városi közgyűlés ülésén is napirendre került.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A lényeg, hogy a programot egy energiakereskedő cég hirdette meg, az önkormányzat pedig partner a lebonyolításban. Szarvas Péter polgármester hozzátette: a programba jelentkezni kell, adatokat kell megadni. A mostani információk szerint egy háztartás legfeljebb tíz hagyományos izzót válthat ki korszerű fényforrásra. Opauszki Zoltán tanácsnok ismertette: több százan élhetnek a lehetőséggel, a részletekről később és folyamatosan tájékoztat az önkormányzat.

Nagy Ferenc alpolgármester az ülésen elmondta: a regisztráció során a programban részt vevőknek be kell mutatniuk az adott ingatlant, hogy hány négyzetméteres, a villanyszámlát, és ez alapján kijön, hogy az adott háztartásnak hány és milyen fényforrásra van szüksége. Úgy véli, mindenkinek érdeke, hogy energiatakarékos izzót helyezzen fel otthon, mivel ezzel spórolhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában