Helyi közélet

2023.05.02. 17:36

Fenntarthatósági Témahéthez csatlakozott az Alföldvíz Zrt.

Az Alföldvíz is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma április 24-28. között, immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.

P. G.

Forrás: Facebook

A témahét keretében a cégeknek is lehetőségük nyílt bekapcsolódni a diákok szemléletformálásába, és megmutatni, hogy társaságunk mit tesz a fenntarthatóságért, egy élhetőbb jövőért – tájékoztatott Facebook oldalán Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. Kiemelték, nagy örömükre szolgált, hogy számos általános és középiskolás osztály jelezte részvételi szándékát az általuk felkínált helyszínek egyikén, hiszen felelős foglalkoztatóként fontosnak tartják, hogy munkájukkal felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

Az érdeklődőknek előadást tartottak a víz körforgásáról, a környezetvédelemről, földünk védelméről, békéscsabai központjukban pedig megismerkedhettek diszpécsereik munkájával, a regionális rendszer működésével. Békéscsaba, Csongrád és Elek szennyvíztelepének látogatása során a diákok megtekinthették a szennyvíztisztítás folyamatát, de ez alkalommal arra is fel tudtuk hívni a figyelmüket, hogy mit ne dobjanak a wc-be, lefolyóba. A témahét ugyan véget ért, de a fábiánsebestyéni és hódmezővásárhelyi telephelyeken a következő hetekben fognak látogatást tenni az érdeklődő osztályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában