Összefoglaló

2023.05.23. 22:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 23.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. május 23-én.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Benedek Elek: Az Égig érő fa című meséjét viszi színpadra a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot már Szentesen bemutatta a társulat, most viszont a békéscsabai közönség előtt is feltárul a mesevilág. Az előadást Herczeg T. Tamás rendezi, a főszerepben Gulácsi Rékát és Bartus Botondot láthatja a közönség.

Kétszer is megmozdult a föld hétfőn este Romániában.

Majdnem halálra gázolt egy magyar nőt a vonat: zenét hallgatott, észre sem vette, mekkora veszélyben volt.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

A K&H és a 10 millió Fa Alapítvány közösen kiírt, Hűsítő Ligetek pályázatán elnyert öt őshonos fát és tíz cserjét ültettek el a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hátsó udvarán kedden délben.

A közelgő SM Világnap alkalmából tartottak közösségi programot kedden délután Gyulán, a Bowling Factory-ban. Elhangzott, Békés vármegyében mintegy 150-200 sclerosis multiplexes beteg él.

A Békés megyei személyiségekhez, Barna Ádám séfhez és tulajdonostársához, Varga Sándorhoz kötődő esztergomi 42 Restaurant lett az Év innovatív konyhája.

Az Orosházi MTK-ULE csapata nyerte a Békés Megyei Kupát, miután a sorozat kedd esti békéscsabai, Kórház utcai fináléjában egy rendkívül változatos, és fordulatokkal teli 90 perc után büntetőrúgásokkal bizonyult jobbnak a Szarvasi FC együttesénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában