Kék bolygó

2023.05.10. 16:30

A madarak és a fák napján társasjátékoztak Csabán, a Natúrparkban

Május 10-e a madarak és fák napja, e jeles nap apropóján szerveztek játékos ismeretterjesztő foglalkozást óvodások és iskolások számára a békéscsabai Körösök Völgye Natúrpark Egyesületben.

Gyemendi Réka [email protected]

A Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola 3. c osztálya sok kérdésre tudta a helyes választ

Fotó: Für Henrik

Az ellátogató gyermekek a Kék bolygó nevű társasjáték segítségével tudhattak meg még többet a természetről, a fák, madarak fontosságáról. A társasjátékot a natúrpark dolgozói készítették a korábbi „Zöldülj! Fordulj!” elnevezésű akció kapcsán. 

Gyebnár Emőke programszervező elmondta, minden évben szerveznek valamilyen programot a madarak és fák napja alkalmából, amivel a környezettudatosságra szeretnék felhívni a gyermekek figyelmét. A játékos feladatok célja a szemléletformálás, a tudás átadása a legkisebbeknek.   Elhangzott, a covid járvány előtt is rendszeresen tartottak az egyesületnél ismeretterjesztő programokat és ezután is arra törekszenek, hogy minden hónapban tartsanak valamilyen interaktív programot egy-egy jeles zöld nappal kapcsolatban. 

Szerdán összesen öt gyerekcsoportot láttak vendégül három iskolából és óvodából, közülük három csoport Méhkerékről érkezett.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában