Köztéri alkotások

2023.05.07. 18:33

A bábszínház új otthonához is helyeznek ki szobrot Békéscsabán

Öt köztéri szobrot helyeznek ki a Munkácsy Negyedben – ismertette nemrég sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester, sorolva, hogy ezek közül három immár látható is: Munkácsy Mihály egészalakos szobra a múzeumnál, a Rőzsehordó az Aradi vértanúk ligetében, valamint a Kisasszony a Munkácsy Emlékháznál, az Omaszta-parkban.

L. B.

Forrás: Napsugár Bábszínház/Facebook

A negyedik alkotás is elkészült, az Ásító inast majd azt követően helyezik ki a Derkovits soron, hogy újjáépítették a József Attila és a Deák utcákat összekötő kishidat.

Elmondta, hogy az ötödik mű kapcsán is pályázatot írtak ki, azonban a benyújtott anyagok egyike sem felelt meg a megfogalmazott követelményeknek, egyik sem nyerte el a szakmai bizottság tetszését. 

Ezért egy újabb pályázatot írnak ki. Az ötödik, Munkácsy Mihály vagy festményei által inspirált alkotást egyébként a Beliczey-kertben, a bábszínház leendő otthona előtt helyezik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában