Fejlesztés

2023.04.06. 19:17

Szarvas Péter: fiatalos, zöld ügyet támogat Békéscsaba az e-rolleres rendszerrel

Fiatalos, környezetbarát és zöld ügyet támogat Békéscsaba azzal, hogy az önkormányzattal együttműködésben e-rolleres közösségi rendszert indít száz járművel egy cég Békéscsabán – mondta Szarvas Péter polgármester csütörtökön, a városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a szolgáltatás fizetős lesz.

L. B.

Szarvas Péter

Fotó: Licska Balázs-archív

Kiemelte, hogy a rendszer indítása előtt lesznek tájékoztató, szemléletformáló programok.

Egy applikációval lehet majd kölcsönözni a kétkerekűeket, amelyek egységes megjelenésűek lesznek. Városszerte alakítanak ki parkolópontokat, a belvárosban több lesz. A rollerek összegyűjtéséért, töltéséért és karbantartásáért egy helyi vállalkozás felel. A rollerek legfeljebb 25 kilométer/órával közlekedhetnek, de van mód központilag szabályozni, korlátozni azok sebességét. Lesznek úgymond no-go zónák, azaz olyan területek, ahova nem hajthatnak be.

Ott, ahol bevezették, a többség támogatja is a rendszert, és a békéscsabai forgalom sem lesz nagyobb

 – folytatta, hozzáfűzve: az előkészítő munkába az ifjúságot is bevonták, és a fiataloknak tetszik ez a lehetőség. Egyelőre egy három hónapos próbaidőszakkal indul a rendszer április végén, utána értékelik a tapasztalatokat és döntenek a jövőről. Az önkormányzatnak nem jelent kiadást a szolgáltatás, sőt bevétele származik, mivel a cég a közterület használatáért díjat fizet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában