Békéscsaba

2023.04.18. 18:07

Országos ötödik lett Czirok Nikolett a kozmetikusversenyen

Ötödik helyezést ért el Priskinné Fekete Adrienn aranykoszorús békéscsabai kozmetikusmester tanulója a XVI. Országos Ilcsi Tanulmányi Verseny döntőjén. A kétsopronyi Czirok Nikolett elsőként az online, írásbeli fordulón remekelt, tizenöt iskola több mint hatvan indulója közül jutott be a legjobb tizenegybe.

N. Sz.

Czirok Nikolett a díjat és az ajándékot a legendás Ilcsi néni fiától, Molnár Ferenctől vehette át

– A döntőben az ország valamennyi intézményéből a legtehetségesebbek mutathatják be rátermettségüket, tudásukat, akik az írásbelin már bizonyítottak biológiából, kémiából, anyagismeretből és laborgyakorlatból.  A tanulóm képviselte Békés vármegyét Budapesten, ahová vinnie kellett a saját modelljéhez készített kezelési tervet, sőt sorsolt modellhez is el kellett készítenie ugyanezt, emellett arc- és dekoltázsmasszázst is be kellett mutatnia – részletezte Priskinné Fekete Adrienn.

Kétfős zsűri bírálta a versenyzőket, Czirok Nikolett végül a középmezőny elején, az ötödik helyen végzett. Elmondta, a megmérettetés a különleges élmény mellett fontos tanulási folyamatot is jelentett számára, segítette a záróvizsgára való felkészülését. 

–  Idegen vendég bőrtípusát is meg kellett határozni, felállítani a megfelelő kezelési tervet, kiválasztani az optimális anyagokat, krémeket, pakolásokat, gépeket. Javaslatot tehettünk a házi ápolásra, sőt életmódtanácsokat is adhattunk. Egy kozmetikus indokolt esetben, bőrprobléma felmerülésekor további szakmai javaslatokat nyújthat – sorolta a fiatal, kiemelve, hogy a masszázsnál sem csupán az alap-, hanem a speciális mozdulatokat is figyelte a zsűri, sőt azt is nézték, tud-e a tanuló valami pluszt vinni a kezelésbe. 

Czirok Nikolett jövőbeni terveiről elárulta, májusban végez, utána Szarvason várja vendégeit, ott nyit ugyanis önálló kozmetikát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában