Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

2023.04.04. 11:58

Mozgásszervi rehabilitáció: növelik a teljes felépülés lehetőségeit Orosházán

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet fekvőbeteg részlegének 4. emeleti nyugati szárnyán április elejétől újra teljes kapacitással fogadják a mozgásszervi rehabilitációra érkező betegeket.

Cs. I.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

– A gyógyító tevékenység 26 ágyon indul újra, ahol a krónikus mozgásszervi betegségekben szenvedő, és műtét, vagy stroke utáni gyógykezelésre szoruló betegeket fogadunk a fekvőbeteg osztályon, ezzel is növelve a teljes felépülés lehetőségét – fogalmazott dr. Duray Gergő. Az intézményvezető hozzátette, a fekvőbeteg osztály újraindulása mellett továbbra is működik a Mozgásszervi Rehabilitációs Nappali Kórház a kórház főépületében, a 4. emelet keleti szárnyán, ahol 13 ágyon folyik a gyógyítás. A nappali kórházba a beteg a kezelés ideje alatt minden reggel bemegy, megkapja a kiírt kezeléseket, pihen, majd hazamegy.

Az osztályos elhelyezésről minden esetben szakorvos dönt, legtöbbször a kórház más fekvőbeteg osztályáról kerül át beteg a rehabilitációra. 

Amennyiben valaki krónikus mozgásszervi panaszokkal küzd, akkor a háziorvos is beutalhatja a beteget a szakrendelésre, ahol a szakorvos indokolt esetben kérheti  felvételét a fekvőbeteg osztályra.

– A kórházi kezelés ideje alatt a páciensek a betegségüknek megfelelően fizioterápiás, tehát ultrahangos és elektromos kezeléseket, gyógytornát, masszírozást és logopédiai segítséget kapnak – ismertette dr. Floszberger Péter osztályvezető főorvos.

Az elmúlt időszakban az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásában 12  új, modern ápolási betegágyat kapott a rehabilitációs osztály. Az új ágyak kényelmesek, több irányban elektromosan mozgathatók, könnyen tolhatók, ami megkönnyíti az ápoló személyzet munkáját, egyben növeli a betegbiztonságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában