Virágosztás

2023.04.22. 11:49

Kakastaréjjal és verbénával is díszíthetik otthonaikat a békéscsabaiak

Nagy szatyrokkal, kosarakkal, ládákkal sorakoztak az érdeklődők a békéscsabai Szent István téren, a városháza előtt szombaton, ahol az önkormányzat a Föld napja alkalmából mintegy 4 ezer tő egynyári virágot osztott ki térítésmentesen a helyiek között.

L. B.

Varga Tamás alpolgármester is osztotta a virágokat. A szerző felvétele

A növények között volt többek között mézvirág, kakastaréj, lobélia, büdöske, begónia, verbéna, petúnia és ezüstke. Az osztásban a hivatal munkatársai mellett részt vett Varga Tamás alpolgármester és Csányi Illés önkormányzati képviselő is.

 

Immár hagyománya van, hogy a Föld napja alkalmából ilyen akciót szervez az önkormányzat – mondta Varga Tamás. Békéscsaba alpolgármestere hozzátette, a kezdeményezéssel arra ösztönzik a békéscsabaiakat, hogy tegyék szebbé környezetüket. Mint hangsúlyozta, az önkormányzat is igyekszik ezt tenni a közterületeken, hiszen rengeteg virágot ültettek ki. Az pedig, ha egy-egy balkon vagy udvar ugyancsak csodálatos színekben pompázik, nemcsak az ott élőknek nyújt remek látványt, hanem az egész utcaképre, városképre kedvezően hat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában