Huszonnegyedik

2023.04.08. 09:46

Ingyenes lesz a sajt- és túrófesztivál Gyomaendrődön

Szűkebb költségvetéssel ugyan, de idén is lesz Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt-, és Túrófesztivál. A rendezvény idén is ingyenes lesz a látogatók számára – ismertette Toldi Balázs polgármester.

V. E.

Archív fotó: BMH

Április végén lesz sajt-, és túrófesztivál Gyomaendrődön, immár 24. alkalommal – jelentette be Toldi Balázs a napokban tartott képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón. Hozzátette, a növekvő energiaárak miatt tavaly év végén még úgy volt, hogy az idei fesztivált nem tudják megtartani, de egy időközben kapott kormányzati támogatásnak köszönhetően a város költségvetése helyreállt olyannyira, hogy vissza lehetett építeni ezt a komoly hagyományokkal bíró rendezvényt.

Toldi Balázs kifejtette, a fesztiválhoz szükséges forrást már megelőlegezték a szervező intézménynek. 

Bár az összeg kevesebb, mint az előző években, úgy gondolja, hogy elegendő arra, hogy egy színvonalas rendezvény szülessen belőle. Itt hangsúlyozta, korábban felvetődött, hogy belépős lehetne a rendezvény, ezzel is növelve az attrakciókra szánt keretet, azonban ezt elvetették, és végül meg tudták úgy oldani és szervezni, hogy ingyenesen látogathassák az érdeklődők a sajt-, és túrófesztivált.

A polgármester végül elmondta, a napokban már felkerült a város honlapjára és a közösségi oldalakra is a rendezvény plakátja, amelyen minden programelem megtalálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában