Támogatás

2023.04.03. 12:32

Húsvéti összefogás: a rászorulókat segítették Békéscsabán

Összesen 1,8 millió forint értékben adományozott tartós élelmiszerekből álló csomagokat az önkormányzat a nehéz élethelyzetben lévő, főleg gyermekes családok számára húsvéthoz kapcsolódóan.

Licska Balázs

Fotók: Bencsik Ádám

A pakkokat hétfőn a Szabadság téren, a családsegítő és gyermekjóléti központ udvarán adták át a rászorulóknak, akiket az intézmény és a szociálpolitikai osztály munkatársai választottak ki. 

Szarvas Péter polgármester elmondta: az önkormányzat számos módon segíti az átlagnál alacsonyabb életszínvonalon, életkörülmények között élőket. 

Most a közelgő húsvét apropóján 300 családnak biztosítottak egyenként 6 ezer forint értékben tartós élelmiszereket. A csomagok kalácsot, kolbászt, sonkát, tormakrémet, csokoládét, tejet és kristálycukrot is tartalmaztak.

Egyenként 6 ezer forint értékben adtak élelmiszert a rászorulóknak.

A városvezető hozzátette: ahogy most, húsvét előtt, úgy az adventi időszakban is rendszeresen adományoz az önkormányzat tartós élelmiszereket a rászorulóknak. Emellett a városban 146 szociális bérlakást tartanak fenn – amelyek bérleti díjai a piaci árnál jóval kedvezőbbek –, illetve idén 68 millió forint szociális keret áll rendelkezésre, amelyből több jogcímen nyújtanak támogatásokat, segélyeket.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában