Kastélypark

2023.04.22. 18:47

Elbontották a kettészakadt hidat Dobozon, tüzelő lesz a fából

Elbontották Dobozon a kastélyparkba vezető gyaloghidat – tájékoztatott Köves Mihály polgármester. Mint azt megírtuk, gombásodás miatt szakadt ketté a híd még március végén.

P. G.

A szerkezeti elemeket a napokban emelték ki, a faanyagot fűtésre fogják felhasználni. Forrás: Facebook

A település polgármestere közösségi oldalán az előzményekről kiemelte, a kastélyparkba vezető gyalogos közlekedést szolgáló hidat több hónapja lezárták a forgalom elől, majd az március 26-án kettészakadt. A szerkezeti elemeket a napokban emelték ki, és a faanyagot fűtésre fogják felhasználni. 

 

– A híd 2005-ben épült. Sajnos az időjárás és a gombásodás visszafordíthatatlan károsodást okozott. Az új híd építése igen költséges, kizárólag építési engedély alapján lehetséges. A tervezésre mintegy hárommillió forintos árajánlatot kaptunk, az összes költség pedig eléri a 20 millió forintot – folytatta a gondolatot a polgármester. Szólt arról, hogy két pályázatot is benyújtottak a közelmúltban, az elsőt 2021-ben a Magyar Falu Programra, a másodikat 2022-ben a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztések előirányzatára, de mindkettőt elutasították.

A helyi képviselő-testület döntött a TOP Plusz pályázatokról, melyek folyamatosan jelennek meg. Az egyik fejlesztés a kastélyparkot fogja érinteni, melyben a híd felújítása is szerepel. A fizikai megvalósítás várhatóan 2024-ben fog elkezdődni. Az ’56-os téren a tujákat pótolni fogják az új híd elkészültét követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában