Kitüntetés

2023.04.15. 18:45

Dr. Alzubi Ali vette át a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíját

Dr. Alzubi Ali orosházi gyógyítót hírportálunk és a Békés Megyei Hírlap olvasói 2017-ben az Év emberének választották. 2023-ban pedig dr. Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíjasa lett.

Cs. I.

Az orosháziak gyógyítója: Dr. Alzubi Ali főorvos /Fotó: MW archív/

A Nobel-díjas professzor, Szent-Györgyi Albert nevével fémjelzett díjat 2017-ben hívta életre a Goodwill Pharma Az Egészségért Közhasznú Alapítvány. A díjjal a páciensek fejezhetik ki köszönetüket az orvosszakma legelhivatottabbjainak. A díjátadó ünnepséget a napokban rendezték meg az MTA különtermében. 

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. 

A Szent-Györgyi Albert Díj kiírásakor különdíjak odaítéléséről is döntöttek. Az idei év kitüntetettjei között van, különdíjat vett át az orosházi dr. Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában