Április 15-16.

2023.04.09. 14:10

Demjén Ferenc lesz a gyulai agility verseny fővédnöke

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 15–16-án rendezi meg a XXVII. Medivid Agility Kupa és a XVIII. ParAgility Kupa országos kutyás ügyességi versenyét a fürdővárosban, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A díjmentesen látogatható verseny egyben IMCA-selejtező és felkészülés a mozgássérült versenyzőknek a ParAgility Világkupára – tájékoztatta lapunkat a klub.

P. G.

A rendezvény fővédnöke Demjén Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, a klub tiszteletbeli tagja. Fotó: MW

A rendezvény fővédnöke Demjén Ferenc Kossuth-díjas előadóművész, a klub tiszteletbeli tagja. A rendezvény védnöke és házigazdája dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere lesz. A Medivid Kupa Magyarország leghosszabban tartó agility versenysorozata. A megmérettetésen az esélyegyenlőség nevében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik a verseny. Magyarországon egyedüliként a gyulai klub rendez versenyt mozgássérült versenyzők számára ParAgilty-kategóriában.
A versengésre rddig több, mint 131 csapat/kutya-gazda páros nevezett, Magyarország mellett Ausztriából és Romániából érkező versenyzők is rajthoz állnak.
A versenyt a kutyák mérete szerint négy kategóriában, maxi, midi, midi+, mini osztályokban rendezik meg. Teljesítmény szerint lesz kezdő, Agility 1, Agility 2, Agility 3 osztály – utóbbi a legmagasabb fokozatú teljesítményosztály –, illetve az esélyegyenlőség jegyében ParAgility-kategória.
A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubot számos versenyző és kutyáik képviselők. A klub indulói Szabó Márton – Zippo, Johnny, Baráth Orsolya – Remy, Barna Zoltán – Jill, Juhász Beáta – Joky, Kecskés-Molnár Nikolett – Zoey, Kecskés Zoltán – Byron, Kovács Hédi – Pepper, Papp Róbertné – Hetty, Mike, Zig, Papp Róbert – Charles, Garnet, Peres István – Coco, Havas Kata – Sunny, Rácz-Jaskó Vivien – Amy, Eliot, Kolozsi István – Elza. ParAgility kategóriában: Ale Patrícia – Nella.
A verseny bírói: Roger van de Laarschot (Hollandia) és Wéber Krisztina (Magyarország), akik nem csak bíróként, de versenyzőként, edzőként is magas színvonalon képviselik az agility sportot.
A rendezvény április 15-én, szombaton reggel 8 órakor ünnepélyes megnyitóval és a Harruckern Táncegyüttes műsorával kezdődik, majd a verseny védnöke dr. Görgényi Ernő köszönti a versenyzőket, nézőket és nyitja meg a rendezvényt. A verseny szombaton egyéni jumping-futammal kezdődik. Vasárnap reggel 8.30-tól folytatódik a verseny, az ünnepélyes eredményhirdetést pedig aznap 16 és 17 óra között tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában