Ukrán Állami Népi Együttes előadása

2023.04.28. 10:28

A vöröskeresztesek ukrán menekültekkel együtt csodálták a Virsky-együttest Békéscsabán

A Békéscsabán élő, tartózkodó ukrán menekültekkel szoros kapcsolatot tart fenn a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete, több programban pedig közösen működnek együtt a Békéscsabai Ukrán Nemzetiségi Önkormányzattal.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

– A nemzetiségi önkormányzatnak köszönhetően ukrán menekültekkel és a Vöröskereszt több munkatársával együtt a Virsky, az Ukrán Állami Népi Együttes csodálatos előadásán lehettünk ott szerdán este a Csabagyöngye Kulturális Központban – hangsúlyozta Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt Békés vármegyei igazgatója. – Megtalálták az utat a mi szívünkhöz is, produkciójuk egyszerre volt szenvedélyes, látványos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a táncosok szakmai tudása, a kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök elkápráztattak bennünket.

Tóth Zoltánné szólt arról, főként ukrán édesanyák járnak be gyermekeikkel heti rendszerességgel vagy még sűrűbben a Vöröskereszt békéscsabai székházába. Nyelvtanfolyamokon és tornaórákon vesznek részt, a Vöröskeresztnél pedig igyekeznek a szervezethez beérkező adományokkal is segíteni őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában