Országos Szakma Kiváló Tanulója

2023.04.20. 09:34

A szakma sztárjai között a mezőhegyesi fiatal

A legkiválóbbak versenyeztek több napon át Csongrádon, a mezőgazdasági­ gépésztanulók Országos Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjében.

Cs. I.

A mezőhegyesi fiatal, Hegedűs József az országos megmérettetésre készül

Forrás: BMH

A verseny a szakiskolák oktatóinak is közös fórumot teremtett, valamint a gépész szakma fontosságára is felhívta a figyelmet. 

A döntőbe 18 diák került, az elméleti és gyakorlati feladatok után a három legjobbat emelték ki, és közöttük volt Hegedűs József, a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója is. A végső sorrend a Szakma Sztár Fesztiválon dől majd el április végén. A legjobb gyakorlati képzőhely címet a mezőhegyesi középiskola nyerte el. 

 

Tarkó Gábor igazgató elmondta, tanulóik a gyakorlati és az elméleti tudásra koncentráló versenyeken jól teljesítenek.

 

– Iskolánk két tanulója, Palócz Júlia (Dél-Alföld regionális forduló 3. helyezés) és Kutak Zsófia (Dél-Alföld regionális forduló 5. helyezés) bejutott az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) humán tantárgycsoport országos döntőjébe. A két diáklány több mint 700 induló közül a legjobb 20 között ott lesz a debreceni döntőben. A Viharsarki kincsek nyomában című verseny megyei fordulóján iskolánk 4 fős, a járási fordulóban győztes csapata vett részt. Kilenc középiskolás csapat közül a 4. helyen végeztünk – tájékoztatott az intézmény vezetője.

A középiskolás közlekedési kupa csapatversenyében második helyezést ért el a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A csapat tagjai: Fehér Martin, Lakatos Bence Árpád, Koska Koppány. Egyéni eredmények: Fehér Martin első lett kerékpár kategóriában. Koska Koppány 2. helyezést ért el segédmotoros kategóriában.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában