Békéscsaba

2023.03.17. 18:50

Több ezer kilométert utaztak a rákóczisok

Mintegy háromszáz taggal bír a Rákóczi Szövetség Békéscsabai Szakképzési Centrumon (BSZC-n) belül működő ifjúsági szervezete, és tervezik a létszám bővítését – osztotta meg Kiss Tibor, a szervezet elnöke, a BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatóhelyettese, hozzátéve: a szervezet nemrég tartotta az éves közgyűlését, amelyen beszámoltak az elmúlt időszak eseményeiről.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Összességében több ezer kilométert utaztak a BSZC-s rákóczis fiatalok, erősítve ezzel az anyaország határain inneni és túli magyar-magyar kapcsolatokat, a BSZC több tagintézménye is együttműködik testvériskolákkal. Emellett rendszeresen részt vesznek a tanulók ünnepségeken, megemlékezéseken, sőt saját szervezésben szintén vannak rendezvényeik. Kiemelte a diákvezető, Guzi Aletta Csilla szerepét, valamint azt, hogy a tanulók kezdeményezők. Például késő tavasszal, kora nyáron Rákóczi Piknik néven terveznek egy programot az Élővíz-csatornánál, hajókázással egybekötve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában