Szakmai megmérettetés

2023.03.29. 15:20

Tizenegyen kerültek be a versenyek döntőjébe Békés vármegyéből

Tizenegy diák jutott tovább Békés vármegyéből a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe.

L. B.

Archív fotó: MW

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A megmérettetés első fordulójára idén több mint ötszáz diák nevezett Békés vármegyéből 39 szakmában. Ez a kör szűkült le a középdöntőre a 32 legfelkészültebb diákra, akiket a Facebook JóPálya-oldalán mutat be a kamara egy-egy interjúban. A döntőbe a 11 legjobb Békés vármegyei diák jutott be.

Így Botos Zoltán hegesztő (Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Békés), Gyöngyösi Emerita fodrász, Szabó Dániel fodrász, Petrus Rózsa fodrász, Hegedűs Martina divatszabó (mind a négyen a Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola tanulói), Csík Boglárka kiadványszerkesztő technikus, Gera Gara Attila kiadványszerkesztő technikus, Sárik Dániel nyomdaipari technikus, Juhász Emília nyomdaipari technikus, Zsilinszki Zsolt nyomdaipari technikus (mind az öten Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium), valamint Hoffmann Máté karosszérialakatos (Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

A döntős fiatalok április 24. és 26. között Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon mutatkoznak be, ahol az országból 54 szakma közel 200 legtehetségesebb tanulója méri össze tudását. Április 24-én és 25-én a tevékenységszigeteken szakmai és szórakoztató programokkal, továbbá 21 agrárszakmában bemutatókkal várják az érdeklődőket – közölte a kamara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában