Testületi ülés

2023.03.01. 12:25

Támogatták a létesítmények működését és a sportágakat Szarvason

A napokban tartott képviselő-testületi ülésen beszámoltak az önkormányzat által biztosított sportcélú keret felhasználásáról, amit Boross Árpád Bence intézményfelügyeleti igazgató ismertetett.

V. E.

Boross Árpád Bence

Elmondta, a pénzkeret felhasználásáról saját hatáskörben az Ifjúsági és Sportbizottság dönt, majd minden évben beszámolnak a képviselő-testületnek. Tavaly kötelező feladatokra – sportlétesítmények üzemeltetése és a diáksport alap – összesen 21.058.182 forintot fordítottak.

Az önként vállalt feladatok közé tartoztak a működési célú támogatások a különböző sportágakban, amire 28.998.526 forintot költöttek. Voltak továbbá fejlesztési célú támogatási kiadásaik, melyek összege 10.034.862 forint.

Tehát az önként vállalt feladatokra összesen 39.033.388 forintot költöttek, a teljes büdzséjük pedig 60.091.570 forint volt tavaly.

Boross Árpád Bence hozzátette, a támogatások elszámolására 60 millió forintot kaptak, illetve vannak olyan elszámolási határidők esetükben, amit 2023-ra tolódtak. Ezek alapján januárban további 2,3 millió forintot számoltak el, és a még folyamatban lévő elszámolásoknál közel 6,5 millió forintot említett. Szabad maradványuk nem keletkezett, azonban a kötelezettséggel terhelt maradványuk 9,3 millió forint.

Éppen ezért arra kérik a képviselő-testületet, hogy egyrészt fogadják el a tájékoztatót, másrészt járuljanak hozzá ahhoz, hogy a kötelezettséggel terhelt maradvány összegét 2023-ban felhasználhassák. A testület a beszámolót egyhangúlag elfogadta. Továbbá úgy döntöttek, hogy az említett, közel 9,3 millió forintot a korábban meghozott határozatokban szereplő célokra felhasználhatja ebben az évben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában