Battonya

2023.03.14. 06:57

Példás összefogással tisztítják meg az Asbóth család sírboltját

Hegyfalvi és nemeskéri Asbóth Albert János ’48-as nemzetőr főhadnagy sírja a battonyai református temetőben található. A forradalom és szabadságharc 175. évfordulójához közeledve az Asbóth család sírboltjának megtisztítását többen elsődleges feladatuknak és kötelességüknek érezték. Az elmúlt napokban számos szervezet és önkéntes összefogott, hogy nemzeti ünnepünkre megszépüljön az emlékhely.

Cs. I.

Forrás: Facebook

A sírbolt és környezete megtisztításában közreműködtek a Battonyai Református Egyházközség, Kocsis Nándor, Városellátó Szervezet, Battonya Város Önkormányzatának közfoglalkoztatott munkatársai, a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai az iskolai közösségi szolgálat keretében, valamint az Országos Hadisír Karbantartási Program keretében a békéscsabai 14. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és a Fekete Imre 101-es Területvédelmi Zászlóalj katonái Juhász László százados vezetésével – számoltak be Battonya város hivatalos közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

Szükség is volt a sok segítőre, a közreműködőkre, a kitartó kétkezi munkájukra. 

Forrás: Facebook

Általuk hegyfalvi és nemeskéri Asbóth Albert János ’48-as nemzetőr főhadnagy nyughelye és annak környezete megszépült, így méltóképpen emlékezhetnek rá és az 1848/49-es forradalom szabadságharcosaira március 15-én Battonyán.

Forrás: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában