Sarkad

2023.03.22. 16:42

Nagyszabású beruházás indul az óvodákban

Újabb nagyszabású beruházás indulhat rövidesen Sarkadon. A fejlesztés lényege, hogy az Epreskert utcai, a Szalontai úti és a Vasút utcai óvodákat tornaszobával és egyéb helyiségekkel bővítik, valamint energetikai korszerűsítések is várhatók – számolt be dr. Mokán István polgármester.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A beruházás ügye a képviselő-testület nemrég tartott ülésén is napirendre került, mivel elindították a közbeszerzési eljárást.

Az Epreskert utcai óvodában két ütemre bontották a fejlesztést. Az első etapban többek között tornaszobát, fejlesztő szobákat és szertárat építenek, a meglévő tálalókonyhát ugyancsak bővítik. A második ütemben pedig a tetőtérben alakítanak ki mosdót, teakonyhát, tanácskozót és raktárat, valamint napelemes rendszert szintén telepítenek. 

A Szalontai úti intézményt tornaszobával, csoportszobával, mellékhelyiséggel és szertárral bővítik, illetve, hogy hasznosítsák a megújuló energiát, itt is napelemes rendszert szerelnek fel a tetőre. Hasonló munkálatok várhatók a Vasút utcai óvodában, ahol ugyancsak tornaszoba, csoportszoba, mellékhelyiség és szertár épül, valamint napelemes rendszert telepítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában