Költségvetés

2023.03.12. 08:36

Minél előbb indítanák a szeghalmi beruházásokat

Elfogadta a képviselő-testület a nemrég tartott ülésén Szeghalom idei költségvetését, mégpedig csaknem 2,7 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Macsári József polgármester kiemelte, hogy biztosított az intézmények zavartalan működése, annak ellenére, hogy az önkormányzat által fizetendő gáz díja hétszeresére, az áramé pedig ötszörösére nőtt. A cél az, hogy a kötelező feladatokat minél költséghatékonyabban lássák el. A megnyert pályázatokat minél előbb elindítanák, mert különben az áremelkedések miatt lehet, hogy több tízmillió forintot kell saját forrásból biztosítaniuk ahhoz, hogy megvalósíthassák a beruházásokat. Hangsúlyozta azt is: a gyermekek, családok érdekében a központi normatívát komoly saját erővel kell kiegészítenie a városnak, példaként hozta fel az óvodák és a bölcsőde működtetését, a gyermekétkeztetést, az orvosi ügyelet fenntartását, illetve a szociális jellegű költségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában