Fejlesztés

2023.03.12. 15:47

Folytatják az útberuházást Orosháza és Szentes között

Folytatódik az Orosháza-Szentes összekötő út fejlesztésével, felújításával kapcsolatos kivitelezési munka várhatóan március 16-tól. Az orosházi önkormányzat kérdéssel fordult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályához, érdeklődve, miért állnak a gépek az említett útszakaszon. A felvetésre érkezett a közút válasza.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Orosháza-Szentes összekötő út és a Derekegyháza-Nagymágocs-Székkutas összekötő út szakaszán a téli üzemeltetési időszak miatt ideiglenesen leállították az  építési, felújítási munkákat. A kapcsolódó párhuzamos kerékpárút felújításával, fejlesztésével együtt hazai forrásból, várhatóan  március 16-tól folytatódnak és a kivitelezést végző Duna Aszfalt Zrt. visszaveszi a munkaterületet - áll a közleményben.

 Az út- és kerékpárút építési, felújítási munkái várhatóan 2023 november elején befejeződnek. A sikeres műszaki átadás-átvételi eljárást követően kezdődhet meg a forgalomba helyezési eljárás. A már fenn említett szakaszok korszerűsítését követően, az ITM útkategória meghatározásáról rendelkező levele alapján, a 451. számú főút meghosszabbításával, annak részét képezve, „451. számú Kiskunfélegyháza-Orosháza másodrendű főút” megnevezésre változik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában