Kormányablak

2023.03.24. 16:00

A kétszázezredik ügyfelet köszöntötték Sarkadon

A sarkadi kormányablak 200 ezredik ügyfelét köszöntötték pénteken a járási hivatalban.

L. B.

A 200 ezredik ügyfelet, Ungor Sándornét dr. Mokán István, dr. Kovács József és dr. Sipos Lajos köszöntötte

Fotó: Lehoczky Péter

A kormányablak 2015-ben nyílt meg, akkor nagyjából 300 ügykörben tudtak eljárni a betérők – ismertette dr. Sipos Lajos sarkadi járási hivatalvezető, hozzátéve: az elmúlt években ez a szám szinte megtízszereződött. A sarkadi kormányablak, mint integrált kormányzati ügyfélszolgálat évente 25 ezer ügyfelet fogad – így juthattak el nyolc esztendő alatt a 200 ezredikig –, és nemcsak Sarkadról és a járásból, de a határon túlról is.

Nagy értéknek tekintik Sarkadon, hogy működik a városban járási hivatal – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester, aki emlékeztetett, hogy korábban sok ügy miatt – például az álláskeresőknek vagy a földhivatal esetében – Gyulára kellett menniük az ügyfeleknek. 

A városvezető hozzátette, hogy a járási hivatal annak idején egy önkormányzati tulajdonú épületben kezdte meg működését, és hogy az épületet az elmúlt években egy mintegy 600 millió forintos beruházásnak köszönhetően jelentősen bővítették, korszerű körülményeket teremtve az ügyfeleknek és a járási hivatal munkatársainak egyaránt. Aláhúzta, a járási hivatal léte munkahelyeket ugyancsak jelent a városban.

Ungor Sándorné

Az elmúlt években jelentősen átalakult a közigazgatás, a reformok pedig remekül sikerültek – értékelt dr. Kovács József országgyűlési képviselő, hozzátéve, miszerint a kormányablakokban rengeteg ügyet intézhetnek az ügyfelek, ráadásul rugalmasan és gyorsan.

Amíg dr. Sipos Lajos járási hivatalvezető egy emléklappal, addig dr. Kovács József országgyűlési képviselő virágcsokorral, dr. Mokán István polgármester pedig az önkormányzat nevében egy ajándékcsomaggal lepte meg a 200 ezredik ügyfelet.

A sarkadi Ungor Sándorné elmondta, hogy nyugdíjemelés ügyében kereste fel a kormányablakot. Mint mondta, rendszeresen betér különféle ügyek miatt a járási hivatalba, a tapasztalata szerint az ügyintézők kedvesek, segítőkészek, rugalmasak, és fontos, hogy hamar sorra is kerül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában