Pályaorientációs nap

2023.02.03. 13:55

Volt diákok és szülők is visszatértek a csabai Andrássy Gyula gimnáziumba

Rengeteg előadás színesítette azt a pályaorientációs napot, amelyet pénteken tartottak az Andrássy Gyula gimnáziumban mind a négy évfolyam számára.

L. B.

Tömő Ákos az egyetemi életről is beszélt a diákoknak

Fotó: Für Henrik

Szabó László igazgató elmondta, volt diákok, egykori és jelenlegi szülők beszélgettek a diákokkal, bemutatva egy-egy pályafutást. Igen széles volt a paletta, hiszen az előadók között volt jelenlegi egyetemista, de tapasztalt szakember is – köztük orvos, mentőtiszt, közgazdász, művész, jogász, muzeológus –, és voltak, akik nem személyesen az intézményben, hanem külföldről, online bejelentkezve osztották meg gondolataikat, javaslataikat.

Az előadók között volt például Salamon Edina, a Munkácsy Mihály Múzeum néprajzos muzeológusa; Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője, aki számos személyes sztorit osztott meg; Tömő Ákos, aki a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanul, ő az egyetemi életről és az elhivatottságról beszélt.

Kása István Zoltán a Marzek Kner Packaging Kft ügyvezetője.

Szabó László igazgató hozzátette, bemutatkoztak a legjelentősebb budapesti és szegedi egyetemek is a pályaorientációs napon, de úgy véli, nincs annál hitelesebb, mint amikor valós életutakat villantanak fel a volt diákok és a szülők.

Ez felemelő légkört adott a programnak, hiszen az Andrássy, a volt Rózsa egy összetartó közösséget és identitást is jelent.

Az iskolapszichológus motivációs tréninggel várta a tanulókat, a pedagógusok pedig ismét átvették a végzősökkel a felvételi pontok számítását, hogy egyetlen kérdés se maradjon megválaszolatlanul. A tizedikeseknek beszéltek a fakultációválasztásról, milyen, érettségire felkészítő tantárgyakat érdemes felvenni, milyen irányba ajánlott menni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában