Szociális étkeztetés

2023.02.18. 13:28

Visszakapják a rászorulók az ebéd árának egy részét Méhkeréken

Emelkedik a szociális étkeztetés térítési díja március 1-jétől, ezzel együtt pedig az önkormányzat támogatást nyújt azoknak, akik igénybe veszik ezt a lehetőséget, viszont rendkívül kevés jövedelemmel rendelkeznek – írta közösségi oldalán Tát Margit polgármester.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A segítségre az adhat be kérelmet, aki jogosult a szociális étkezésre, illetve akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem 71 ezer 250 forintnál kevesebb, egyedül élőként pedig nem keres többet 85 ezer 500 forintnál.

A támogatás konkrét összege minden hónapban attól függ, hogy ténylegesen hány napon vette igénybe az étkezést az illető. Ugyanis az így létrejött valós költsége és az igazolt jövedelmének 30 százaléka közötti különbözet lesz a támogatás. 

Tehát mindenkinek előzetesen be kell fizetnie az ebéd árát, és majd az adott havi valós fogyasztása után, a következő hónap 5-éig jut hozzá a támogatáshoz – ismertette a részleteket a településvezető a Facebook oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában