Sonkoly János

2023.02.03. 15:05

Új ügyvezetőket neveztek ki a Nemzeti Művelődési Intézet élére, egyikük Békés vármegyei

Február elsejétől Novák Irén és Sonkoly János látja el a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői feladatait.

Ny. L.

Novák Irén és Sonkoly János /Fotó: nmi.hu/

Kinevezésüket Lezsák Sándortól, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnökétől vehették át. Az Intézet korábbi ügyvezetőjét, Závogyán Magdolnát a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává nevezték ki február 1-jei hatállyal, ahogy arról már hírt adtunk.

Sonkoly János Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézményben mezőgazdasági technikus végzettséget szerzett. Pénzügy-informatika szakon végzett okleveles közgazdász, közbeszerzési referens, regisztrált mérlegképes könyvelő, adótanácsadó. Tanulmányai is bizonyítják, hogy széleskörű érdeklődése, sokszínű munkavégzése szilárd alapokon nyugszik.

Sonkoly János 2000. január 1-jén kezdett el dolgozni a versenyszférában. 2007-ben egy 10 milliárd forintos éves forgalmú, agrártevékenységet végző társaságnál volt számviteli vezető. Itt rövid idő alatt átvette a teljes készletgazdálkodást, az informatikai fejlesztéseket, a beruházásokat, majd két leányvállalat ügyvezetését is. 2009-től a közszférában kamatoztatja logisztikai, rendszerszervezési, közbeszerzési és vezetői tapasztalatait.

2014 januárjától a Művelődési Intézet Ellátási és Vagyongazdálkodási Főosztálya főosztályvezető-helyettese, majd főosztályvezetője. Jelentős szakmai tapasztalatokat szerzett több korábbi munkahelyén. Meghatározó volt szakmai fejlődésében a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt., a Fundamenta Lakáskassza Zrt., a Békés Megyei Jókai Színház Programirodája, a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, valamint a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában