Békés vármegye

2023.02.22. 10:13

Légy te a változás: rajzpályázatot hirdet az Alföldvíz Zrt.

Légy te a változás, és tedd jobbá a világot! címmel hirdet rajzpályázatot az ALFÖLDVÍZ.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A legjobb alkotások 600 ezer forint értékű kirándulást nyernek. Az egyik legnagyobb hazai víziközmű-szolgáltató, az ALFÖLDVÍZ Zrt. rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és általános iskolásoknak a Víz világnapja alkalmából. A legszebb művek alkotói 600 ezer forint összértékben nyerhetnek kirándulást csoportjuk és osztályuk részére. Az ALFÖLDVÍZ, felelős szolgáltatóként kiemelt feladatának tekinti a környezetszennyezés csökkentését, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, és a hazai vízkincs védelmét.

Március 22-e, a Víz világnapja, melynek a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban megrendezett Nemzetközi Környezet és Fejlődés Konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és első alkalommal egy évvel később, 1993-ban tartották meg. Ebben az évben 30 éve ünnepeljük.

A 2023-as Víz világnapja nemzetközi mottója: „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” A világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy óvjuk meg a vizeinket és a környezetünket, minden jó irányba tett lépés segít ebben. A víz maga az élet, akárcsak a levegő. A gyerekeknek, a családoknak, az óvodáknak, az iskoláknak, és a kisebb-nagyobb közösségeknek is felelőssége, hogy a mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak, hiszen közös érdekünk, hogy takarékosan bánjunk a vízzel.

Ennek jegyében hirdet az Alföldvíz rajzpályázatot a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak. A pályázóknak rajzon vagy festményen kell bemutatniuk, hogy miért fontos számukra, mindennapi kincsünk, az ivóvíz, mit tesznek annak védelme érdekében.

Az ALFÖLDVÍZ március 14-éig várja a pályaműveket. A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik óvodai csoportjuk, iskolai osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 600 ezer forint értékben. A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján, az alfoldviz.hu weboldalon olvasható. Az eredményhirdetésre március 21-én tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában