Számos témát érintettek

2023.02.01. 18:34

Közlekedésbiztonsági továbbképzést tartottak a polgárőröknek Békésen

Közlekedésbiztonsági továbbképzést tartott a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége hétfőn Békésen. A program az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett közlekedésbiztonsági pályázat keretében valósult meg.

P. G.

Fotók: Virág István

Az eseményen Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) elnöke köszöntette a megjelenteket. Mint azt Virág Istvántól, a BMPSZ sajtóreferensétől megtudtuk, ezután Pardi Ildikó alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Csoport vezetője, a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

Pelleg József alezredes, rendőrségi főtanácsos, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője megköszönte a megyei polgárőrök tavalyi évben végzett munkáját, valamint a rendőrséggel közös és önálló szolgálatokat, melyet a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság érdekében végeztek.

Előadásában ismertette, a közúti balesetekhez vezető okokat, valamint hogy miként lehet elkerülni azokat. A képzés résztvevői megismerték régiójuk baleseti helyzetét. Beszélt még arról, hogy a baleseteknél a polgárőröknek milyen teendője van, mi a megfelelő magatartás. 

Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fénysorompó fehér villogása nem azt jelenti, hogy szabad a pálya, hanem azt, hogy a berendezés működik. Elmondta, hogy a vasúti átjárókat 5 km/órás sebességgel lehet biztonságosan megközelíteni, alapos körültekintés után. Békés megye területén a vonatbalesetek száma rendkívül alacsony. Mint mondta, azért dolgoznak, hogy ez az arány továbbra is legalább ilyen alacsony maradjon.

A közlekedésbiztonságról tanultak a polgárőrök.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke zárszavában elmondta, hogy a közlekedésbiztonság kiemelt terület a polgárőrségnél. A jelzőőri szolgálat ellátása a baleseti helyszíneken a szervezet alaptevékenységei közé tartozik. 

– A polgárőrségnek is fel kell készülnie a világot sújtó energiaválság kezelésére, a növekvő infláció miatti takarékosabb működésre. A jelen helyzetben indokolt takarékosság szükségszerűségéről is beszélni – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában